Михаел Христов е бил уволнен от Летище София   Държавното Летище

...
Михаел Христов е бил уволнен от Летище София   Държавното Летище
Коментари Харесай

Биволъ: Михаел Христов е бил уволнен от Летище "София" заради коментар "Оставка" под видео на Борисов

Михаел Христов е бил уволнен от Летище " София "   

Държавното Летище „ София ” е уволнило некоректен към държавното управление чиновник за коментар “Оставка ” под пост на премиера Борисов. Това стана ясно от сигнал на Михаел Христов до „ Биволъ ”. До наскоро той е бил началник на отдел „ Продажба на самолетни билети ” и е уволнен по член 328 алинея 2 от Трудовия кодекс за редуциране на щат. Според него обаче повода е, че е написал в коментар “Оставка ” под лайв стрийм на Борисов в обществената мрежа Фейсбук. Христов неведнъж е алармирал и за нелоялна конкуренция на летището от компания обвързвана с съветски ползи. Това пишат от Биволъ.

В събота, на 11 юли, Михаел написа „ Оставка! ” под видеообръщението на министър-председателя Бойко Борисов на формалната му страница в обществената мрежа Фейсбук.

На 13 юли, понеделник, му се обажда не директният му началник на шеф Дирекция „ Човешки запаси ” Анета Лукова и го кани да се яви в кабинета ѝ.

Там тя се извинява, че „ е извънредно притеснително ” за нея, че би трябвало да го освободи по съответния член. Обяснено му е, че защото изпълнителният директор Владимир Рапонджиев отново възобновява контракта си за топмениджър, има право да смени част от управителния екип на летището.

Пряк началник на Христов е шефът „ Наземно обслужване ” Даниела Андреева, само че тя не е била известена. Михаил Христов няма нито едно записано документално или устно дисциплинарно наказване, забележка, нарушение или даже забавяне за последните пет години работа в държавното сдружение.

Преди това Михаел Христов е работил в Летище „ София ” като специалист „ Реклама ” и специалист „ Договори за наземно обслужване ”. Заемал е тези позиции, защото има опит за работа в сектора от световноизвестната самолетна компания Emirates и във веригата хотели Hilton.

След това познати от системата на МТИТС загатват на Михаел, че в случай че е споделял постингите за оставка на държавното управление или други. сериозни материали в обществените мрежи, то най-вероятно някой от транспортното ведомство го е видял. Сред сътрудниците, които работят в летището или в МТИТС най-малко 20 души са „ другари ” с Михаел във Facebook, само че той си няма визия кой от тях е можел да „ рапортува ” на началството му за тази му „ протестна ” интензивност на стената.

Христов твърди, че не е нарушил нито един път членовете по длъжностната характерност към трудовия си контракт, по която няма право да злепоставя работодателя си – летището и МТИТС. Единствената му интензивност е шерване на постинги на медии като „ Господари на уеба ”, „ Биволъ ” и други, в които се съдържа сериозна към кабинета „ Борисов ” информация. Ходил е на митингите „ Системата ги убива! ”, тъй като със брачната половинка си имат бебе, навършило годинка предходната седмица.

Доскорошният шеф отдел е безапелационен, че политическите му възгледи не са служебно нарушаване. „ Аз от позициите си няма да се откажа! ”, сподели Христов пред „ Биволъ ”. Въпреки че би могъл, той не пожела да изтрие своите постинги и коментара „ Оставка ” под клипчетото на премиера.

Биволъ се свърза по телефона с пиара на Летище София, само че той отхвърли да разяснява проблема по телефона и изиска писмени въпроси.

Михаел Христов споделя, че за годините си в летище София (2009 – 2010 и 2015 – 2020) най-малко три пъти е уведомявал управлението си за евентуално източване през съмнителна компания.

Става дума за компанията „ Аеротур ММ ” ООД съгласно него няма даже брендиране на своето гише на „ Летище София ”. За да продава билети тя има единствено една табелка „ Аеротур ”, която поставя когато пожелае.

Според Михаел „ Аеротур ” търгува с билети за интернационалните полети. Със същите продажби се занимава и неговият (бивш) отдел в Летище „ София ”. На няколко пъти той е докладвал, че по този метод компанията „ прави нелоялна търговкса конкуренция ” на държавния аеропорт, само че от това не е последвала никаква реакция.

Проверка на уеб страницата „ Биволъ ” в Търговския указател сподели, че централният офис на „ Аеротур ММ ” ООД и „ Аеротур Груп ” ЕООД е в постройката на Руския културно-информационен център (РКИЦ) на ул. „ Шипка ”, 34. РКИЦ не е зависещ на Министерството на културата на Руската федерация (РФ), а е част от държавната корпорация „ Россострудничество ” към Министерство на външните работи на Сергей Лавров и се ръководи от културното аташе към Посолството на РФ в София.

Наскоро двама чиновници на „ Россотруднчество ” към културния център на РФ в Прага бяха експулсирани от управляващите на Чешката Република поради несъвместимат с дипломатическата активност. Те бяха обвинени, че работят за съветските спецслужби и са помогнали в транспорта на отровни субстанции вид „ Новичок ” за елиминиране на кмета на Прага и кмета на региона, където бе отстранен монумент на „ освободителя ” на чехословашката столица през 1945 година маршал Конев.

„ Аеротур ММ ” е получила държавни поръчки за над 16 млн. лева от МТИТС, Министерството на финансите и Сдружение Българска федерация по волейбол в интервала 2017 – 2020 година Годините съответстват с „ повишението ” на някогашния началник „ Сигурност ” на летището и ексофицер на НСО Владимир Рапонджиев до изпълнителен шеф.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР